Zoete aardappelsoep

Zoete aardappelsoep

Als het buiten weer wat natter en frisser wordt, is er niets lekkerder dan het genieten van een heerlijke kom warme soep. Deze zoete aardappelsoep is een echte aanrader!

Bereiding:25 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:4 personen
Garen of stijven:Koken
Recept
1. Snijd de zoete aardappels, paprika, wortels en knoflook in blokjes.

2. Bak de blokjes in een pan in olijfolie. Doe dit zo ongeveer 5 minuten en roer de ingrediënten regelmatig om.

3. Voeg het water en de bouillonblokjes toe. Laat het geheel zo’n 20 minuten gaar koken.

4. Pak de staamixer en mix het geheel tot een gladde soep.

5. Garneer met wat blaadjes basilicum.

Ingredienten
* 2 zoete aardappels
* 4 teentjes knoflook
* 2 uien
* 1 paprika
* 2 grote wortels
* 1 eetlepel Sweet Me diksap Appel
* 750 ml water
* 2 bouillonblokjes
* Scheutje olijfolie

Zoete aardappelsoep

Als het buiten weer natter en frisser wordt, is er niets lekkerder dan het genieten van een heerlijke kom warme soep. En dan is deze heerlijke zoete aardappelsoep wel heel erg lekker.

Hoewel anders doet vermoeden is de zoete aardappel geen familie van de gewone aardappel. De zoete aardappel is een knol, terwijl de gewone aardappel een nachtschade is. De zoete aardappel staat op de zevende plaats op de lijst van belangrijkste gewassen ter wereld. De zoete aardappel wordt steeds populairder in de Nederlandse keuken. Steeds meer mensen kiezen eens voor deze variant wanneer zij een maaltijd koken. In Canada is de zoete aardappel voor populair als frietjes. Dit snappen we wel, want zoete aardappelfrietjes zijn heerlijk. In de VS wordt de zoete aardappel gegeten als yam op Thanksgiving Day.

De zoete aardappel groeit het best in warme landen. Het gewas wordt dan ook grotendeels geïmporteerd naar Nederland. Toch kan je de zoete aardappel ook vinden in veel moestuintjes. Boeren kiezen er expres voor geen zoete aardappel te verbouwen omdat het erg arbeidsintensief is. Er zijn geen machines die de aardappel kunnen rooien en het kweken zelf is ook erg arbeidsintensief.

#herfst #sweetmediksap #genieten