Vijf tips om meer water te drinken

Blog tips water drinken

Vijf tips om meer water te drinken

Ons lichaam bestaat voor 70% uit water. We kunnen dus wel stellen dat water een heel grote en belangrijke rol speelt in ons leven. Om je lekker te blijven voelen, moet je iedere dag de waterbalans aanvullen. Soms kan het lastig zijn om voldoende water te drinken. Sweet Me geeft je graag vijf handige tips om ervoor te zorgen dat je toch voldoende water binnenkrijgt.

Tip 1: Voeg een smaakje toe

Water kan soms nogal saai zijn. Je kan het leuker en lekkerder maken door er een smaakje aan toe te voegen. Dit kan je doen met bijvoorbeeld kruiden (munt of basilicum), vers fruit (aardbeitjes of citroen), groente (komkommer of selderij) of een lekkere squeeze diksap. Tussen deze vier opties kan je heerlijk variëren, maar ook combineren! En hou je van bubbels? Gebruik dan bronwater. Mjammie!

Tip 2: Maak er een gewoonte van

Een goede strategie om meer water te drinken is door het een onderdeel te maken van je dagelijkse routine. Het kan erg helpen om op vaste tijden een glaasje water te drinken. Handige momenten zijn bijvoorbeeld tijdens je maaltijden, na het tanden poetsen of direct ’s ochtends als je opstaat. Als je dit een aantal dagen weet vol te houden, zal je merken dat je dit voortaan zal doen zonder erbij na te denken.

Tip 3: Neem altijd een flesje mee 

Je drinkt gemakkelijker als je altijd water bij de hand hebt. Doe iedere ochtend een flesje water in je (school)tas. Je flesje kan je gedurende de dag steeds aanvullen. Dit kan je natuurlijk met een oud, plastic flesje doen. Je kan ook een mooie, stoere fles kopen, zodat je het extra leuk vindt om hem mee te nemen.

Tip 4: Probeer een app 

Misschien klinkt het een beetje overdreven, maar als je het echt heel erg moeilijk vindt om genoeg water te drinken, kan het helpen om je vochtinname bij te houden. Er zijn tegenwoordig een aantal handige apps te downloaden waarin je in kan voeren hoeveel je al hebt gedronken die dag. Een aantal opties zijn: WaterMinder, Geef je lichaam water en Water Alert.

Tip 5: Maak coole ijsblokjes 

Met zelfgemaakte ijsblokjes maak je je water net een beetje lekkerder. Nu kan je gewone ijsblokjes maken van water, maar het is extra feestelijk als je gekleurde ijsblokjes maakt! Dit kan door wat diksap aan te lengen met water en dit in te vriezen. En wat dacht je van gestreepte ijsblokjes? Vries eerst water in door de helft van een vormpje te vullen. Zodra dit hard is voeg je aan de andere helft wat Sweet Me diksap toe. Enjoy!

Drink jij genoeg water?

One thought on “Vijf tips om meer water te drinken

  1. […] je meer tips over hoe je meer water kan drinken? Check dan eens onze blog. #drink #your […]

Comments are closed.