Vegan Wentelteefjes

Vegan Wentelteefjes

Het is zondag. Het zonnetje schijnt net langs de gordijnen je kamer binnen. Je hoeft de hele dag heerlijk niets. Wat is er dan lekkerder dan een versgebakken, smeuïg, zoet wentelteefje? NIETS. Wentelteefjes zijn the best. Ook voor vegans.

Bereiding:20 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:2 personen
Garen of stijven:Bakken
Recept
1. Roer de plantaardige melk, Sweet Me diksap, bloem en kaneel goed los in een diep bord.

2. Verhit de olie in een koekenpan.

3. Wentel de boterham in het melkmengsel en laat de boterham zich goed volzuigen.

4. Bak de boterham in de pan voor een aantal minuten. Wentel de boterham om zodra de bovenkant wat droog wordt. Bak beide kanten mooi bruin.

5. Garneer de wentelteefjes met wat vers fruit en wat extra Sweet Me diksap.

Ingredienten
* 6 sneetjes (oud) brood
* 250 ml plantaardige melk (b.v. amandelmelk of sojamelk)
* 70 gram bloem
* 1 eetlepel Sweet Me diksap
* 1 theelepel kaneel
* Olie om in te bakken (tip: kokosolie werkt erg goed)

Veganproof

De originele wentel teefjes bevatten melk en eieren. Deze vinden allebei hun oorsprong bij dieren. Steeds meer Nederlanders maken de keuze om vegan te eten. Vegans/veganisten eten geen producten die afkomstig zijn van dieren. Zij eten dus geen vlees en vis. Maar ook gebruiken zij geen zuivelproducten, eieren of andere producten van dierlijke oorsprong. Naast het letten op hun eten, letten veganisten ook op of hun kleding, verzorgingsproducten en andere spullen niet van dierlijke oorsprong is. Producten waar je dan aan kan denken zijn, gelatine, bont, wol en bijenwas.

Hoewel vegan eten misschien heel beperkt lijkt, zijn er heel veel mogelijkheden als je geen producten van dieren eet. Er zijn bijvoorbeeld talloze soorten groenten en fruit, granen, bonen en noten. Ook komen er steeds meer vegan producten en restaurants. Maar, ook als niet vegan moet je deze wentelteefjes zeker en vast proberen!