Vegan pannenkoeken

Vegan pannenkoeken

Wist je dat vegan pannenkoeken minstens net zo lekker zijn als de ‘normale’ pannenkoeken? Nee? Probeer maar eens ;).

Bereiding:20 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:2 personen
Garen of stijven:Bakken in pan
Recept
1. Meng de droge ingrediënten in een kom. Meng het droge mengsel al roerend met de amandelmelk en Sweet Me diksap Appel.

2. Verwarm een goede koekenpan met een beetje kokosolie. Doe het beslag in de pan wanneer de kokosolie goed is gesmolten. Tip: gebruik een soeplepel om zo min mogelijk te knoeien.

3. Wanneer de pannenkoek droog begint te worden aan de bovenkant kan je hem omdraaien. Laat de pannenkoek nog eventjes ook aan de andere kant bakken.

4. Stapelen maar!

5. Garneer je pannenkoekenstapel met alles wat je lekker vindt! Wij hebben onze stack nog lekkerder gemaakt met wat vers fruit en pinda’s. Enjoy!

Ingredienten
* 500 ml amandelmelk
* 50 ml Sweet Me diksap Appel
* 150 gr speltmeel
* 2 theelepels bakpoeder
* 2 theelepels kaneel
* 2 eetlepels kokosolie om in te bakken

Pan nen koeken, altijd goed! 

Pannenkoeken! We love it! Maar wist je dat Nederlanders niet de enige op de wereld zijn die zo dol zijn op pannenkoeken? Eigenlijk kent ieder werelddeel wel zijn eigen pannenkoek! De basis is overal ongeveer het zelfde, maar ieder werelddeel geeft er zijn eigen twist aan .. Ontdek het hier:

Frankrijk – Crêpes

Als je in Frankrijk loopt kan je er niet omheen: Franse crêpes. Deze flitnerdunne pannenkoeken vindt je op ieder hoekje van de Franse straten. Ze worden gegeten door ze dubbel te vouwen en de beleggen met alles wat je lekker vindt. Onze favoriet? Nutella, aardbei, poedersuiker.

USA – American Pancakes

Deze versie van de pannenkoek ben je waarschijnlijk ook wel eens tegengekomen, want je ziet ze steeds vaker tevoorschijn komen. Deze heerlijke, fluffy pannenkoeken rijzen zo goed doordat er bakpoeder in het beslag zit.

Rusland – Blini’s

Deze klein pannenkoekjes lijken een beetje op poffertjes. De blini’s kunnen zowel zoet of hartig worden gegeten. De Russen versieren ze met allerlei verschillende ingrediënten, zoals jam, honing, kwark, kaas, gerookte vis of gehakt.

Oostenrijk – Kaiserschmarrn

Een woord wat je niet vaak hoort: Kaiserschmarnn. Maar lekker dat ze zijn! Al wil je me niet geloven als je ze ziet. Het ziet er namelijk uit als een rommeltje. Maar geloof me, het is een heerlijk rommeltje.

Vietnam – Banh Xeo

In tegenstelling tot andere pannenkoeken worden de Banh Xeo in Vietnam gefrituurd. Zo worden ze lekker krokant. De pannenkoekjes worden dubbelgevouwen en gerserveerd met hartige ingrediënten zoals garnalen en taugé.

#pannenkoek #sweetmediksap #genieten