Vegan pannenkoeken
Bereiding: | 20 min |
Dit is om te bereiden: | Makkelijk |
Recept voor: | 2 personen |
Garen of stijven: | Bakken in pan |
2. Verwarm een goede koekenpan met een beetje kokosolie. Doe het beslag in de pan wanneer de kokosolie goed is gesmolten. Tip: gebruik een soeplepel om zo min mogelijk te knoeien.
3. Wanneer de pannenkoek droog begint te worden aan de bovenkant kan je hem omdraaien. Laat de pannenkoek nog eventjes ook aan de andere kant bakken.
4. Stapelen maar!
5. Garneer je pannenkoekenstapel met alles wat je lekker vindt! Wij hebben onze stack nog lekkerder gemaakt met wat vers fruit en pinda’s. Enjoy!
* 50 ml Sweet Me diksap Appel
* 150 gr speltmeel
* 2 theelepels bakpoeder
* 2 theelepels kaneel
* 2 eetlepels kokosolie om in te bakken
Pan nen koeken, altijd goed!
Pannenkoeken! We love it! Maar wist je dat Nederlanders niet de enige op de wereld zijn die zo dol zijn op pannenkoeken? Eigenlijk kent ieder werelddeel wel zijn eigen pannenkoek! De basis is overal ongeveer het zelfde, maar ieder werelddeel geeft er zijn eigen twist aan .. Ontdek het hier:
Frankrijk – Crêpes
Als je in Frankrijk loopt kan je er niet omheen: Franse crêpes. Deze flitnerdunne pannenkoeken vindt je op ieder hoekje van de Franse straten. Ze worden gegeten door ze dubbel te vouwen en de beleggen met alles wat je lekker vindt. Onze favoriet? Nutella, aardbei, poedersuiker.
USA – American Pancakes
Deze versie van de pannenkoek ben je waarschijnlijk ook wel eens tegengekomen, want je ziet ze steeds vaker tevoorschijn komen. Deze heerlijke, fluffy pannenkoeken rijzen zo goed doordat er bakpoeder in het beslag zit.
Rusland – Blini’s
Deze klein pannenkoekjes lijken een beetje op poffertjes. De blini’s kunnen zowel zoet of hartig worden gegeten. De Russen versieren ze met allerlei verschillende ingrediënten, zoals jam, honing, kwark, kaas, gerookte vis of gehakt.
Oostenrijk – Kaiserschmarrn
Een woord wat je niet vaak hoort: Kaiserschmarnn. Maar lekker dat ze zijn! Al wil je me niet geloven als je ze ziet. Het ziet er namelijk uit als een rommeltje. Maar geloof me, het is een heerlijk rommeltje.
Vietnam – Banh Xeo
In tegenstelling tot andere pannenkoeken worden de Banh Xeo in Vietnam gefrituurd. Zo worden ze lekker krokant. De pannenkoekjes worden dubbelgevouwen en gerserveerd met hartige ingrediënten zoals garnalen en taugé.
#pannenkoek #sweetmediksap #genieten