Trifle met bastogne en aardbei

Trifle met bastogne en aardbei

Wil je snel een feestelijk dessert op tafel zetten? Maak dan deze super makkelijke, zomerse trifle! Lees snel verder hoe je deze overheerlijke trifle thuis kan maken.

Bereiding:20 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:6 personen
Garen of stijven:In de koelkast
Recept
1. Verkruimel alle bastognekoeken (je kunt een blender gebruiken of de koekjes platrollen/slaan met een deegroller). Verdeel de helft van de kruimels over de bodem van de schaaltjes/glazen. Je kunt ook een grote schaal maken.

2. Klop de slagroom stijf met suiker. Klop in een andere kom de mascarpone mooi los en glad. Meng deze twee door elkaar.

3. Snijd de helft van de aardbeien in plakjes/stukjes en meng deze met de Sweet Me diksap Appel. Verdeel wat stukjes aardbei over de koekkruimels. Drizzle de overgebleven Sweet Me diksap er ook overheen.

4. Verdeel ongeveer een derde van het slagroom-mascarponemengsel over de aardbeien

5. Maak de trifle af door nog een laag bastognekruimels, aardbeien en mascarpone.

Ingredienten
* 1 pak bastognekoeken (260 gram)
* 500 gram mascarpone
* 500 ml slagroom
* 30 gram suiker
* 50 ml Sweet Me diksap Appel
* 250 gram aardbeien

Trifle als toetje

Je dessert, toetje of nagerecht eet je na de maaltijd. Dit ritueel is eigenlijk nog helemaal niet zo oud. In de Middeleeuwen bestond het hoofdgerecht vooruit uit granen, peulvruchten, groente, vlees en vis. Aardappels werden nog niet gegeten. Het eten werd niet mooi opgediend, net als de trifle, maar was eigenlijk een soort prutje. Een pap. Deze pap was dus hartig, maar werd later (vooral voor de kinderen) zoeter gemaakt. In deze tijd kende men dus nog geen voor- of nagerecht. Alles werd gewoon tegelijk opgegeten. Tpch gek is het als je je trifle naast je stukje kip en sperzieboontjes op moet eten, niet?

Rond het jaar 1800 werd het een trend om je eten in verschillende gangen op te eten. Rijke mensen hadden wel twaalf verschillende gangen. Het toetje is hier ontstaan. Waarom dit na het eten werd gegeten is niet helemaal bekend. Dit is gewoon zo gegroeid.

Ook is gegroeid dat het toetje vaak uit een zuivelproduct bestaat. Mensen moesten vroeger hard werken en hadden deze zuivel nodig om sterker te worden.  Zuivel stond er ook om bekend dat het kinderen liet groeien. Het is ook niet voor niets dat deze trifle met aardbei en bastogne ook zuivel bevat.

#trifle #sweetmediksap #genieten