Superfood Smoothiebowl

Superfood Smoothiebowl

Heb je zin in een ontbijtje met veel fruit en superfoods? Kies dan deze smoothiebowl! Een smoothiebowl is een smoothie in een kommetje. En dat ziet er echt super leuk uit! Echt instagramwaardig ;). Om de smoothie nog lekkerder te maken voegen we er een lekkere squeeze Sweet Me diksap aan toe.

Bereiding:10 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:1 persoon
Garen of stijven:Nee
Recept
1. Bewaar ongeveer ¼ van het fruit om je bowl te garneren. Snijd de banaan in plakjes en kies de mooiste aardbeien en bramen uit. Deze smoothiebowl wordt namelijk een feestje!

2. Mix het overige fruit, water en diksap in een blender. Pureer tot het een glad mengsel is.

3. Verdeel het bewaarde fruit en de verschillende superfoods naar keuze over de smoothie. In plaats van superfoods kan je uiteraard ook kiezen voor bijvoorbeeld granola om je smoothiebowl te versieren.

Ingredienten
* 1 banaan
* 75 gram aardbeien
* 75 gram bramen
* 100 ml water
* 15 gram Sweet Me diksap Appel
* Handje walnoten
* Handje cacaonibs
* Handje hennepzaad
* Handje kokosrasp
* Handje gojibessen

Breakfast from Bali

De smoothiebowl is vooral nu met dat lekkere weer een ideaal begin van je dag. Maar ook als lunch is de smoothiebowl uitermate geschikt. Het is gezond, lekker, heerlijk fris en het vult heel goed! Na het eten van een smoothiebowl kan je er echt weer helemaal tegenaan! Daarbij komt dat dit ontbijtje wel heel erg goed staat op je social media accounts. De smoothiebowl is een erg bekend fenoneem op Bali. Hier heb je zelfs verschillede smoothiebowl-restaurants waar je echt allerlei soorten kan bestellen. Mjammie!

Als je het lekker vindt om de smoothiebowl ijskoud te eten, gebruik dan eens diepvriesfruit in plaats van vers fruit. De smoothiebowl is trouwens ook het ideale recept om je oude fruit eens op te maken. Als je de smoothiebowl wat meer eiwitten wil meegeven, doe er dan eens een scoop eiwitpoeder of een lepel pindakaas. En mocht dit recept met de superfoods nou niet helemaal je ding zijn.. Je kan natuurlijk eindeloos variëren met de smoothiebowl. Gebruik gewoon wat je lekker vindt!