Review: diëtiste Lianne – FoodDo

Sweet me diksap pannenkoek

Review: diëtiste Lianne van FoodDo

Afgelopen week kreeg ik een superleuk kratje toegestuurd van Sweet Me. Dit bedrijf heeft sinds kort een nieuw product op de markt gebracht, namelijk knijpflessen met diksap. Namens FoodDo mocht ik twee smaken uitproberen, namelijk; ‘Appel’ en ‘Appel, Mango, Passievrucht’. Zeker met de kerst was dit handig, gezien ik best wat visite over de vloer kreeg van jong tot oud.

Mijn eerste indruk  "Een leuke verpakking en een helder etiket op de achterkant. "

Wat mij direct opvalt is dat in dit product enkel gebruik gemaakt is van de natuurlijke fruitsuikers en dus geen toegevoegde ‘troep’. Als ‘mommy to be’ vind ik het heel belangrijk dat mijn kindje niet teveel suiker binnen krijgt. Maar als het suikers van nature zijn heb ik daar geen/minder problemen mee, zolang je ook dit maar met mate blijft geven. Wanneer een kindje eenmaal aan ‘heel zoet’ gewend is, krijg je dit moeilijker afgeleerd. Een kindje is al zo neutraal en is geen ‘hele zoete’ of ‘hele zoute’ smaken gewend. Dat de diksap van ‘Sweet Me’ goed te doseren is met de speciale doseerdop, is dus een heel groot pluspunt. Vergelijkbaar met bijvoorbeeld de diksap van Roosvicee een hele verbetering.

De diksap bevat geen conserveringsmiddelen en het is dus noodzakelijk gekoeld bewaard te blijven. Daarentegen vind ik weinig/geen conserveringsmiddelen juist een pluspunt aan een product wanneer je dit aan je jonge kindje wilt geven (overigens ook voor jezelf). De diksap is niet alleen geschikt om je water een natuurlijk smaakje te geven. Ook op mijn pannenkoek, tijdens het gourmetten met de kerstdagen, was de diksap van Sweet Me erg lekker! Zelf geeft Sweet Me aan dat het ook lekker is door je bak yoghurt of als garnering over wat stukjes fruit.

Nog even de pluspunten van diksap Sweet Me op een rij:

  • Bevat enkel natuurlijke fruitsuikers
  • Bevat weinig tot geen conservingsmiddelen
  • Heeft een handige doseerdop
  • Is er in verschillende smaken
  • Is gewoon verkrijgbaar in Jumbo supermarkten

Benieuwd naar het originele bericht? Klik hier.