Panna cotta met aardbei

Panna cotta met aardbei

Het aardbeiseizoen is weer geopend! Daarom vliegen wij zo snel mogelijk de keuken in om deze heerlijke panna cotta te maken. Een lekker toetje na de zomerse bbq!

Bereiding:15 min
Dit is om te bereiden:Iets moeilijker
Recept voor:6 personen
Garen of stijven:In de koelkast
Recept
1. Doe de room, melk, suiker, vanillestokje en gelatineblaadjes in een pannetje.

2. Verwarm het pannetje met de ingrediënten al roerend op een laag vuurtje.

3. Zodra het kookt laat je het pannetje nog 1 minuut op het vuur staan.

4. Schenk de panna cotta in een potje/bekertje. Het is bijvoorbeeld leuk om een leeg potje babyvoeding te gebruiken.

5. Laat de panna cotta buiten de koelkast afkoelen. Zodra er geen stoom meer vanaf komt dek je de potjes af met aluminiumfolie en laat je het tenminste 8 uur in de koelkast opstijven.

6. Snijd de aardbeien in mooie stukjes en serveer deze op de panna cotta.

7. Squeeze naar smaak een beetje Sweet Me diksap over de aardbeitjes.

8. Garneer met kruiden of specerijen naar keuze.

Ingredienten
* Doosje aardbeien
* 500 ml slagroom
* 500 ml melk
* 80 gram suiker
* 4 blaadjes gelatine
* Vanillestokje
* Flesje Sweet Me diksap Appel, Mango & Passievrucht

Italiaans genieten

Panna  cotta is Italiaans voor gekookte room. Wij zijn er gek op! Oorspronkelijk komt het toetje uit Noord-Italië, uit Piëmont. Hoewel er veel manieren zijn om de panna cotta te garneren, vinden wij de Hollandse aardbei een echte topper! Helemaal nu deze heerlijkerds in het seizoen zijn!

Het aardbeiseizoen in Nederland loop van juni tot september. De rest van het jaar kunnen de telers ook aardbeien aanbieden, maar deze zijn dan gegroeid in een kas. In de warme maanden kunnen de aardbeien geteeld worden uit de volle grond. Aardbeien kan je 3 dagen in de koelkast bewaren. Buiten de koelkast moet je ze eigenlijk wel binnen een dag opeten. Eventueel kan je aardbeien ook invriezen, dan kan je ze wel een jaar bewaren! Aardbeien hoef je niet te wassen. Als je dit toch wel wil doen, doe dit dan heel voorzichtig met wat water. Het is niet slim om ze onder een harde kraan te houden omdat ze dan kunnen kneuzen. Nog een tip, haal het kroontje na het wassen van de aardbei af. Als je dit ervoor doet kan er water in de aardbei gaan, wat de smaak niet echt tegoed komt.