No bake monchoutaart

No bake monchoutaart

Nog een heerlijk recept met de zomerkoninkjes! Aardbeien! Deze heerlijke monchoutaart hoef je niet af te bakken en is dus gemakkelijk en snel te bereiden. Lekker als toetje en bij de koffie. Bon appetit!

Bereiding:160 min
Dit is om te bereiden:Iets moeilijker
Recept voor:12 personen
Garen of stijven:In de koelkast
Recept
1. Bekleed de springvorm met bakpapier.

2. Verkruimel de biscuitjes en smelt de boter in een pannetje. Meng de gesmolten boter met de koekkruimels. Bedek de bodem van de springvorm met het mengsel en druk het goed aan met de bolle kant van een lepel.

3. Mix de monchou met suiker. Klop de slagroom stijf. Spatel de opgeklopte slagroom door het monchoumengsel en roer het voorzichtig tot een egale massa. Schep dit mengsel op de koekbodem.

4. Laat de taart minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.

5. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd deze in plakjes.

6. Verwijder de taart uit de springvorm en garneer met de gesneden aardbeitjes.

Ingredienten
* 200 gram maria biscuitjes
* 75 gram ongezouten roomboter
* 600 gram monchou
* 150 gram suiker
* 50 ml verse slagroom
* 250 gram aardbeien
* 40 ml Sweet Me diksap Appel

Kaastaart?

Hoewel het niet naar kaas smaakt, is monchou wel degelijke een kaassoort. Het is namelijk een zachte roomkaas. Roomkaas is een echt zuivelproduct. Aan melk wordt nog extra room toegevoegd. Dit mengsel wordt gestremd waardoor de melk uiteenvalt en het wordt gesplitst in witte klontjes en doorzichtige vloeistof. De witte klontjes heet wrongel, en dit wordt de roomkaas. Voor de nieuwsgierige mensen onder ons, de doorzichtige vloeistof die overblijft heet wei.

Cheesecake is te maken in heel veel soorten en maten. Zo eten ze in Amerika weer een ander type cheesecake dan in Polen. Ook in smaken is eindeloos te variëren. Echt genieten!