Glutenvrije kokoskoekjes

Om van te smullen!

Koekjes met kokos om van te smullen! Zonder allergenen en dus voor iedereen. Gezoet met onze diksap Appel & Ananas voor een extra tropisch tintje. Leuk om te maken op een regenachtige dag.

Bereiding:50 min
Recept voor:2 personen
Recept
1. Verwarm de oven voor op 180 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2. Meng alle ingrediënten door elkaar met een mixer.

3. Maak balletjes van het mengsel, druk deze plat met de achterkant van een lepel (halve centimeter dik) en leg ze op de bakplaat.

4. Bak de koekjes af in de voorverwarmde oven voor 15 tot 20 minuten.
Ingredienten
* 2 eetlepels Sweet Me biologisch diksap Appel & Ananas
* 75 gram kokosrasp
* 1 eetlepel rijstmeel
* ½ eetlepel zonnebloemolie
* 1 ei

Glutenvrij, wat betekent dat eigenlijk?

Glutenvrij betekent, ik denk dat je het wel kan raden: ‘vrij van gluten’ – zonder gluten dus. Zover had je zelf al gekomen, maar wat betekent het nou precies? Wat zijn gluten?

Gluten zijn een eiwit die van nature voorkomen in tarwe, gerst en rogge. Als deze granen worden gebruikt om een product te maken, zitten hier dus vanzelfsprekend ook gluten in. Je kan dan denken aan bijvoorbeeld: brood, pasta, koekjes, cake en pannenkoeken. In heel veel producten zitten gluten. Het is daarom ook erg lastig om glutenvrij te eten.

Glutenvrij eten is noodzakelijk voor mensen met coeliakie of glutensensitiviteit. Zij kunnen de gluten namelijk niet verdragen. Hun lichaam reageert heftig wanneer de gluten in aanraking komen met de darm, er ontstaat een ontstekingsreactie. Door deze reactie werkt de darm minder goed en ontstaan er verschillende gezondheidsklachten, zoals buikpijn, diarree, vermoeidheid en gewichtsverlies. Het is daarom noodzakelijk voor deze mensen om glutenvrij te eten.

De Sweet Me diksappen zijn glutenvrij. Ze bestaan enkel uit fruitconcentraat en bevatten dus geen ingrediënten met gluten. De diksap biedt daarom een goed uitgangspunt om lekker glutenvrij te kokkerellen thuis. De kokoskoekjes zijn dan ook om te smullen! #glutenvrij #smullen