Italiaans genieten
Bereiding: | 20 min |
Recept voor: | 2 personen |
2. Leg in elk glaasje 4 gebroken lange vingers en verdeel de diksap erover.
3. Klop de slagroom met de suiker met een handmixer totdat de room stijf is.
4. Doe de vla in een kom en schep de slagroom er zachtjes doorheen.
5. Verdeel het mengsel over de lange vingers en zet de glaasjes in de koelkast (minimaal 1 uur voor opdienen).
6. Garneer de tiramisu met cacaopoeder en bosvruchten
* 8 lange vingers
* 2 eetlepels water
* 200 ml vanillevla
* 100 ml verse slagroom
* 1 theelepel suiker
* Cacaopoeder en bosvruchten
Geschiedenis van Tiramisu
We nemen je graag mee in de lekkere wereld van het heerlijkste Italiaanse toetje ever: Tiramisu. Of, zoals de echte Italianen onder ons zouden schrijven, Tiramisù. Tiramisu betekent letterlijk ‘trek mij omhoog’. Dit klinkt misschien een beetje gek, maar wat de Italianen ermee bedoelen is ‘maak mij blij’. En dat snappen wij al weer een beetje beter. Want, wat kunnen wij blij worden van een heerlijke tiramisu. De tiramisu zoals wij hem kennen stamt uit het jaar 1980. Het is dus nog best een jonkie in de toetjeswereld. Waar het lekkere toetje vandaan komt is nog niet helemaal bekend. Zoals elk verhaal heeft namelijk ook het tiramisu-verhaal verschillende varianten. De oorsprong is tot op de dag vandaag dus een mysterie op zich.
Ieder Italiaans gezin heeft zijn eigen familierecept en gebruikt dan ook hun eigen lievelingsdrank. De mogelijkheden zijn eindeloos, zo bestaat er tiramisu met: rum, cognac, koffie, limoncello, amaretto, whisky en advocaat.
Onze favoriet? Tiramisu met een goede squeeze fruitige Sweet Me diksap. #tiramisu #lievelings #toetje