Yoghurtijsjes

Yoghurtijsjes

Met dit heerlijke weertje buiten is het altijd tijd voor een ijsje! Heb je de combinatie granaatappel – framboos wel eens geprobeerd? Smullen!

Bereiding:15 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:4 personen
Garen of stijven:Vriezer
Recept
1. Pureer het fruit even kort met een staafmixer. Zorg ervoor dat er nog wel wat kleine stukjes fruit in de puree blijven zitten.

2. Meng het gepureerde fruit, met de diksap en yoghurt.

3. Verdeel het mengsel over de ijsvormpjes, steek er een ijsstokje in.

4. Laat de ijsjes bevriezen en enjoy!

Ingredienten
* 50 gram frambozen
* 50 gram granaatappelpitjes
* 200 gram magere of halfvolle yoghurt
* 2 squeezes Sweet Me diksap

Yoghurt ijsjes met granaatappel en framboos

Een yoghurtijsje bij deze zomerse warmte is echt genieten. Lekker verkoelend. Wij hebben onze fruitijsjes deze keer gemaakt met granaatappelpitjes. Deze zijn misschien nog niet erg populair, maar zeker de moeite waard om te proberen. Echt waar! Bovendien zijn granaatappelpitjes erg gezond. Ze bevatten belangrijken mineralen en vitamines. Ook zijn deze pitjes ideaal als snack als je bewust bezig bent met je gewicht. De vrucht is laag in kcal en is daarom een bewuste keuze.

De pitjes kan je tegenwoordig kant-en-klaar in de winkel kopen, maar wellicht dat je de gehele vrucht liever zelf schoonmaakt. Hoe doe je dat eigenlijk? Rol de vrucht even over het aanrecht om het wat zachter te maken. Snijdt de vrucht doormidden. Houd een helft van de granaatappel boven een bakje en sla voorzichtig met een houten pollepel op de bolle kant. Je slaat als ware de pitjes uit de vrucht. Kijk af en toe even of je alle pitjes verzameld hebt .. het zou zonde zijn als je er een paar vergeet!

#yoghurtijsje #sweetmediksap #genieten