Drinkyoghurt cassis

It's easy!

Maak je eigen yoghurtdrankje met cassissmaak! Lekker voor bij de lunch of voor uit school. Allergie informatie: melk en lactose.

Bereiding:5 min
Recept voor:8 personen
Recept
1. Meng de 3 ingrediënten met elkaar samen in een kan en zet deze in de koelkast

2. Schenk de yoghurtdrank uit en geniet van dit heerlijke drankje; it’s easy!

Ingredienten
* 100 ml Sweet Me biologisch diksap Appel & Zwarte bes
* 1 liter yoghurt
* 900 ml water

Yoghurt

Griekse yoghurt. Ijslandse yoghurt. Turkse yoghurt. Bulgaarse yoghurt. Hollandse yoghurt. Er zijn ontzettend veel soorten. Yoghurt wordt gemaakt door het toevoegen van melkzuurbacteriën aan melk. Deze bacteriën zorgen ervoor dat de melk zuur wordt en gaat fermenteren. Pas wanneer er genoeg bacteriën in zitten – schrik niet: minimaal 10 miljoen per milliliter – mag je het yoghurt noemen. En hoewel bacteriën niet erg aantrekkelijk klinkt, is het dit zeker wel .. De bacteriën zijn namelijk hartstikke goed voor de functie van je darmen. Bovendien zorgen ze voor de heerlijk frisse smaak! Als je niet zo van deze zure smaak houdt, kan je er natuurlijk altijd een squeeze Sweet Me diksap bij doen!

Het verschil tussen volle yoghurt en magere yoghurt is de hoeveelheid verzadigde vetten. In volle yoghurt zit 2,3 gram verzadigd vet per 100 gram. In magere yoghurt is dit 0,6 gram per 100 gram. Verzadigde vetten zijn de verkeerde vetten. Als je hier teveel van eet, stijgt je cholesterolgehalte. Daar worden we niet zo blij van. Wij kiezen daarom vaak voor de magere yoghurt, om de inname van de verzadigde vetten te beperken.

#yoghurt #lekker