Diksap versus Limonadesiroop

Diksap Siroop

Diksap versus Limonadesiroop

Hoewel diksap en limonadesiroop misschien op het eerste oog erg op elkaar lijken, zitten er wel degelijk grote verschillen tussen de twee producten. Omdat we snappen dat dit misschien niet heel duidelijk is, nemen we ze graag met je door in deze blog.

De ingrediënten

Het grootste verschil tussen diksap en siroop zijn de ingrediënten. 

Van diksap is het lijstje aan ingrediënten kort, maar ook heel krachtig: 100% fruit. Diksap is, zoals het woord zelf al verklapt, ingedikt sap van fruit. Meer niet.

Limonadesiroop heeft daarentegen een langer lijstje van ingrediënten. Vaak bevat deze naast wat fruitconcentraat: toegevoegd suiker, zoetstoffen, conserveringsmiddelen, voedingszuren, water en aroma’s. In de ingrediëntenlijst van siroop staat vaak suiker vooraan. Dit betekent dat dit ingrediënt er het meest in zit.

De smaak

Doordat de ingrediënten tussen de producten verschillen, verschilt vanzelfsprekend ook de smaak. De toegevoegde suikers en aroma’s maken dat de limonadesiroop zoeter en heftiger smaakt. Diksap is mild van smaak en geeft een echte fruitige beleving. Het is minder zoet en daarom ook erg geschikt voor de eerste slokjes van kindjes vanaf vier maanden. Doordat er heel veel verschillende soorten fruit zijn, zijn de smaakcombinaties van diksap ook eindeloos. Je kunt dus heerlijk variëren!

Het gebruikersgemak

Hoewel zowel diksap en limonadesiroop voorheen allebei in een glazen fles zaten, is er nu een innovatieve oplossing gevonden voor deze onhandige, zware verpakking. Sweet Me diksap is namelijk verpakt in een handig knijpflesje. Naast dat dit het doseren veel gemakkelijker maakt (even squeezen en je hebt de juiste hoeveelheid) heeft het flesje ook een anti-lek dop waardoor er minder wordt geknoeid. Het flesje blijft zo altijd schoon, plakt niet en is dus gemakkelijk en snel op te bergen. Diksap drinken wordt zo leuk!

Sweet Me diksap ligt nu bij jou in de Jumbo!
Probeer het en ervaar deze nieuwe beleving!