Citroenbrownie

Smeuïge Citroen brownie

Smeuïg, fris en onweerstaanbaar. Een stevige koekbodem, met een fluweelzachte citroen laag on top. Perfect voor zomerse avonden en picknicks. Deze citroenbrownie is onweerstaanbaar ..

Bereiding:60 min
Dit is om te bereiden:Iets moeilijker
Recept voor:10 personen
Garen of stijven:Uit de oven
Recept
1. Klop de boter met poedersuiker tot een glad mengsel. Voeg daarna 150 gram bloem toe en roer tot het een mooi, stevig cake beslag is. Je bewaart de overige bloem voor later.

2. Schep het beslag in de bakvorm. Bak deze 15 minuten op 180 graden.

3. Mix de overige bloem, 3 eieren, suiker, Sweet Me diksap en citroensap tot een glad beslag. Giet dit mengsel over de gebakken bodem heen en zet de vorm voor ongeveer 20 minuten terug in de oven.

4. Smullen maar! Check de gaarheid even met een satéprikkertje. Als deze er schoon uitkomt is de citroen brownie klaar. Als deze vies wordt, plaats de brownie dan nog even terug in de oven. Garneer de citroen brownie eventueel nog met wat poedersuiker.

Ingredienten
* 200 gram ongezouten boter
* 40 gram poedersuiker
* 185 gram bloem
* 3 eieren
* 200 gram suiker
* 20 gram Sweet Me diksap Appel
* 125 ml citroensap

Citroen brownie

Hoewel de brownie vaak met chocolade wordt gemaakt (ook niet verkeerd), is een frisse variant met citroen ook echt om te smullen. Wat maakt deze citroen brownie zo goed? Smeuïg en citroen fris met een natte, lichte en zachte kruim .. Deze citroen brownie is onweerstaanbaar goed, en gemaakt in een handomdraai. De verhouding van de ingrediënten en de technieken die we gebruiken in het recept, maken deze brownies heerlijk en gemakkelijk te bereiden. De tweede bak laag houdt de citroen brownies heerlijk zacht en smeuïg.

Casual of high class, deze heerlijke citroen brownie is perfect voor ieders zomerse avond of picknick. De real deal. Geen grapje!

Voor de citroenliefhebbers of de lekkerbek, bak een aantal citroen brownies en je bent helemaal klaar voor deze warme zomerse dagen. Ze zijn perfect voor buitenactiviteiten en picknicks, maar ook als toetje of bij de koffie en thee.

Bak tips:

  • Zorg ervoor dat de boter op kamertemperatuur is. Dan mengt het gemakkelijker met de andere ingrediënten en krijg je een mooi, zacht beslag.
  • Bak de citroen brownie niet te lang. Net als met chocolade brownies, zorgt het te lang bakken ervoor dat deze droog wordt. Dit wil je niet. Een echte lekkere citroen brownie moet smeuïg zijn.
  • Als deze er schoon uitkomt is de citroen brownie klaar. Als deze vies wordt, plaats de brownie dan nog even terug in de oven.
  • Garneer de citroen brownie eventueel nog met wat poedersuiker of Sweet Me diksap.

Eet smakelijk!

#citroenbrownie #sweetmediksap #genieten