Carrotcake muffin

Carrotcake muffins

Deze carrot cake muffins zijn overheerlijk! Bovendien zijn ze gemakkelijk te maken en echt niet ingewikkeld. Onze lievelingstaart: de carrot cake!

Bereiding:50 min
Dit is om te bereiden:Iets moelijker
Recept voor:10 personen
Garen of stijven:Uit de oven
Recept
1. Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de losse muffinvormpjes in de muffinvorm.

2. Doe de roomboter en de suiker samen in de kom en mix deze tot een gladde substantie. Terwijl je mixt voeg je een voor een de eieren toe. Ten slotte voeg je, als ook dit weer glad is, de gerapte wortel en een snufje zout toe.

3. Voeg het zelfrijzend bakmeel toe aan het mengsel en voeg de kruiden toe. Mix alles goed door, tot het een glad beslag is.

4. Doe het beslag in de muffinvormpjes. Vul de vormpjes tot ongeveer ¾.

5. Bak de muffins 25 minuten af in de oven. Laat ze goed afkoelen voordat je de topping eroverheen gaat doen.

6. Mix de ingrediënten voor de topping tot een glad geheel. Vul een taartspuit met de topping en spuit een beetje topping op de muffins.

7. Hak de pecannootjes fijn en strooi over de topping.

Ingredienten
* 150 gram roomboter
* 100 gram suiker
* 50 gram basterdsuiker
* 2 eieren
* Eetlepel Sweet Me diksap Appel, Mango & Passievrucht
* 200 gram zelfrijzend bakmeel
* 200 gram geraspte wortel
* 80 gram pecannoten
* 1 theelepel kruiden: kaneel, gemberpoeder, kardemom
* Voor de topping: 150 gram verse roomkaas, 100 gram roomboter, 180 gram poedersuiker.

Carrotcake muffins

Carrot cake, worteltjestaart, het klinkt misschien niet zo lekker en veel te gezond .. maar het tegendeel is waar. De carrot cake is onze all time favorite! Heerlijk smeuïg, luchtig en kruidig.

Al sinds de Middeleeuwen worden worteltjes gebruikt in zoete taarten en cakes. De zoete wortelen waren in die tijd gemakkelijker te vinden dan de schaarse en dure zoetstoffen. Vroeger waren de wortelen nog geel of rood. Ze werden door hun zoete smaak gebruikt in zoete gerechten, zoals cake. De worteltjes werden pas in de 17e eeuw in Nederland ontwikkeld. De worteltjes werden oranje gemaakt om te vieren dat de koninklijke familie van Oranje aan de macht was gekomen. Een soort marketingtrucje dus. Toen bleek dat de oranje wortjeltjes nog lekkerder smaakten ook, werden ze steeds meer verbouwd. Langzamerhand verdwenen de gele, witte, rode en paarse wortelen.

Carrot cake, onze lievelings!

#herfst #sweetmediksap #genieten