100 procent biologisch

Biologisch

Biologisch keurmerk

Bij Sweet Me werken we uitsluitend met biologisch geteelde ingrediënten. Puur. Lekker. Wij geloven namelijk dat als je goed zorgt voor de natuur, deze ook goed voor ons (en onze kleintjes) zal zorgen.

Biologische appels

Wat biologisch is

Bij het ontwikkelen van biologische producten wordt er zoveel mogelijk rekening gehouden met de natuur, het dier en de mens. Dit betekent dat er altijd op een natuurlijke manier wordt gewerkt en er zo min mogelijk kunstmatige stoffen worden gebruikt. 

Biologische boeren maken geen gebruik van kunstmatige herbiciden, insecticiden en meststoffen (kunstmest). Als gevolg daarvan wordt de bodem niet afgebroken, wordt de watertoevoer niet besmet en komen deze gekke stoffen niet in de voedingsmiddelen terecht. Verder is het toevoegen van kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen verboden en er wordt nooit gebruik gemaakt van genetisch gemodificeerde ingrediënten.

Biologische landbouw is erg arbeidsintensief. Biologische producten kosten daarom iets meer. Bij Sweet Me vinden we deze deze kleine 'investering' meer dan logisch. Good for you, good for nature!

Het keurmerk

Naast de term ‘biologisch’ zijn biologische producten te herkennen aan het Europees Biologisch keurmerk. Dit is het groene logo met een blaadje van sterren. Het keurmerk laat zien dat een product aan alle Europese regels voor biologische producten voldoet. Deze regels worden gemaakt door de Europese Unie. De partij die controleert of Nederlandse producten wel aan de regels voldoen heet SKAL.

Keurmerk Biologisch

Handje aardbeien

Herkomst ingrediënten

Bij het dragen van het biologische kenmerk moet ook duidelijk vermeld staan waar de ingrediënten precies vandaan komen. Dit is om er zeker van te zijn dat ieder ingrediënt veilig en volgens de regels verbouwd is. Ingrediënten kunnen van binnen of buiten de Europese Unie komen. De herkomst staat vermeld boven het keurmerk.

Omdat er geen kunstmatige stoffen mogen worden gebruikt bij het verbouwen van biologische ingrediënten, geven boeren hun producten extra aandacht en liefde. De aandacht en liefde dat ieder ingrediënt zou moeten verdienen!

Producten squeeze make drink me

Biologisch Diksap Sweet Me

Biologisch Diksap Sweet Me