Bananenbrood

Bananenbrood

Bananenbrood is het perfecte tussendoortje. Ideaal om je rijpe bananen op te maken. Dit recept is super simpel, en super lekker. Een deel van de suiker vervangen we door diksap. Win win!

Bereiding:60 min
Dit is om te bereiden:Iets moeilijker
Recept voor:8 personen
Garen of stijven:Oven
Recept
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.

2. Prak of pureer de bananen.

3. Meng de bananenpuree met de suiker en diksap. Meng in een andere kom het meel, bakpoeder en baking soda.

4. Roer het droge mengsel door het natte mengsel tot het een mooi, glad geheel is.

5. Roer ten slotte de citroen en de amandelmelk door het mengsel heen.

6. Bak het bananenbrood in een ingevette bakvorm op 180 graden. Het bananenbrood is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt en deze droog blijft wanneer je deze eruit haalt.

Ingredienten
* 5 rijpe bananen
* 60 gr suiker
* 2 eetlepels kaneel
* 60 ml amandelmelk
* 1 theelepel citroensap
* 240 gr volkoren meel
* 2 theelepels Sweet Me diksap Appel
* 3 theelepels bakpoeder
* 1 theelepel baking soda

Bananen

Bananenbrood is een ideale manier om je overschot aan bananen thuis op te maken. Naast dat de banaan erg lekker is en super veelzijdig in de keuken, is het vooral een vrucht die erg gezond is. Wist jij bijvoorbeeld dat de banaan:

  • Rijk is aan vezels? De vrucht bevat veel vezels waardoor hij lekker stevig is. Vezels zorgen ervoor dat de maag minder snel wordt geleegd, waardoor je langer vol zit. Ook werken deze vezels goed voor je spijsvertering. De vezels kunnen niet goed worden opgenomen door het lichaam, maar zijn daarom een goede voedingsbron voor de goede bacteriën in je dikke darm.
  • Veel energie geeft om hard te kunnen sporten? Een banaan bestaat vooral uit koolhydraten en die geven je de energie die je nodig hebt als je een prestatie wil leveren. Ook bevatten bananen veel mineralen en sporten die je prestaties kunnen bevorderen.
  • Veel antioxidanten bevat? Antioxidanten neutraliseren vrije radicalen zodat deze worden uitgeschakeld. Vrije radicalen zijn hele kleine deeltjes die jouw cellen willen beschadigen. Door deze uit te schakelen met antioxidanten wordt de kans op vermoeidheid, ziektes en veroudering verlaagd.

#bananen #lekker #gezond