Appelstroop van diksap

Appelstroop van diksap

Dit is misschien wel het gemakkelijkste recept op onze website .. Maar zeker niet de minste! Zelf je appelstroop maken van de biologische Sweet Me diksap is gewoon een heel goed idee! Heerlijk over je pannenkoeken.

Bereiding:20 min
Dit is om te bereiden:Makkelijk
Recept voor:4 personen
Garen of stijven:Koken
Recept
1. Kies een goed pannetje uit met anti-aanbakbodem.

2. Squeeze het hele flesje Sweet Me diksap Appel in het pannetje.

3. Verhit het pannetje op laag vuur tot de diksap goed kookt (dit zie je aan de bubbels die worden gevormd).

4. Laat de diksap al roerend goed doorkoken. Je merkt vanzelf wanneer het een stroop begint te worden. Het roeren wordt dan lastiger en het begint een beetje te plakken.

5. Giet de stroop in een glazen potje, of in het lege flesje diksap. Want, appelstroop in een knijpfles, dat is helemaal handig natuurlijk!

Ingredienten
* 1 flesje Sweet Me diksap Appel

Appelstroop

Appelstroop wordt al eeuwen lang gegeten. Hoe appelstroop is ontstaan is eigenlijk ook een heel simpel verhaal. Vroeger waren er nog geen koelkasten. Mensen hadden dus niet de mogelijkheid om hun voedingsmiddelen gekoeld te bewaren. Zo ook hun fruit niet. Wat ze toen deden, is dat ze het fruit bewaarden op wat stro op zolder. Het fruit kon het zo wat langer volhouden. Maar je kan je voorstellen dat op een gegeven moment het fruit toch een beetje begon te rotten en niet lekker werd.

Om het toch wat langer te kunnen bewaren, werd het fruit gepureerd, geperst en gekookt. Hierdoor ontstaat sap. Dit is hetzelfde proces als wij onze diksap maken. Door het verder inkoken van de diksap ontstond er een stroop. Doordat het water verdampt, blijven vooral de fruitsuikers over. Deze vergaan niet zo snel omdat bacteriën dit niet fijn vinden en niet op kunnen groeien. Wat je krijgt is dat de stroop lang houdbaar is en dus lang gebruikt kan worden.

Appelstroop wordt vaak gezien als een verantwoorde keuze broodbeleg. Maar wist je dat appelstroop uit de winkel, vaak voor 70% uit suiker bestaat? Dit komt door de toevoeging van suikerbiet. Wij vinden dat stroop van 100% appel veel lekkerder is .. probeer het maar eens! Heerlijk voor over je pannenkoeken, je wafel of natuurlijk op je boterham!

#stroop #sweetmediksap #genieten