Appelflappen gezoet met diksap

Heerlijk bij de koffie!

Normaal zit er een lekkere laag suiker om je appelflap. Super lekker, maar hoe zorg je er nou voor dat je appelflap nog steeds heel lekker is, maar dan zonder die suiker? Met diksap natuurlijk! Allergie informatie: tarwegluten, melk en lactose.

Bereiding:60 min
Recept voor:10 personen
Recept
1. Verwarm de oven voor op 180 °C

2. Leg de plakjes bladerdeeg op een plank om te ontdooien

3. Schil de appels, snij ze in kleine blokjes en doe ze in een kom

4. Voeg de rozijnen, kaneel en diksap toe aan de appels en meng dit door elkaar

5. Vul de plakjes bladerdeeg met het mengsel en vouw ze dicht

6. Bestrijk de buitenkant van het bladerdeeg met diksap en daarna met wat koffiemelk

7. Bak de appelflappen in het midden van de voorverwarmde oven voor ongeveer 15 minuten

Ingredienten
* 1 kopje ml Sweet Me biologisch diksap Appel
* 10 plakjes bladerdeeg
* 3 appels
* 100 gram rozijnen
* 1 eetlepel kaneel
* Koffiemelk

Meer over vezels

De appel is de meest gegeten vrucht in Nederland. De Nederlander eet gemiddeld zo’n 11 kilo appels per jaar! En wij snappen dit wel, want een appeltje op zijn tijd is gewoon ontzettend lekker (helemaal in een appelflap of in onze Sweet Me diksap natuurlijk 😉). Bovendien bevatten appels veel vezels. En waarom die zo goed voor je zijn, leggen we je graag even uit.

Vezels, ook wel voedingsvezels genoemd, zijn koolhydraten die niet in de dunne darm worden verteerd. Ze worden dus niet opgenomen, maar gaan door naar je dikke darm. Sommige vezels worden opgenomen in de dikke darm, fermenteerbare vezels. Andere type vezels worden niet afgebroken, niet-fermenteerbare vezels. Vezels dragen bij aan een goede darmfunctie en stoelgang. Ook vermindert het eten van voldoende vezels het risico op hart- en vaatziekten. Ten slotte laten studies zien dat vezels kunnen bijdragen aan het behoud van een gezond gewicht.

Het wordt geadviseerd om 30 tot 40 gram vezels per dag te eten. Buiten appels vind je vezels onder andere in volkoren producten, fruit, groente, aardappelen, noten, peulvruchten en zilvervliesrijst.

#besmart #eetjevezels