Applepie oats

Apple pie oats sweet me diksap havermout

Recept: Applepie oats

Een heerlijk recept voor applepie oats geschreven door Gwen van WHAT GWEN EATS. Gwen is  stylist en dagelijks creatief bezig. Deze creativiteit zie je ook terug in de recepten en foto's op de blog. En geloof me, deze applepie oats wil je echt proberen! Mjammie!

Wie is er nu niet gek op appeltaart?! Met dit havermoutje kun je gewoon appeltaart eten als ontbijt. Het is ook nog eens super snel klaar. Om dit ontbijtje een zoete smaak te geven gebruik ik de biologische diksap van Sweet Me in de smaak appel. Hieraan zit niets anders toegevoegd dan alleen biologische appels, lekker verantwoord dus. Sweet Me diksap is te koop bij Jumbo.

Tijd:
10 minuten

Ingrediënten voor 1 portie:
150 ml havermelk 
50 gr. havermout
paar druppels vanille extract
diksap naar smaak
½ appel
kaneel
scheutje olijfolie

Bereidingswijze:

- Snijd de ½ appel in blokjes en strooi er kaneel overheen.

- Doe de havermelk, havermout, vanille en diksap in een pannetje en zet op laag vuur. Roer er af en toe doorheen tot je havermout de gewenste dikte heeft.

- Bak ondertussen de appel blokjes in een scheutje olijfolie tot ze een beetje zacht zijn.

- Doe de havermout in een kom en garneer met de gebakken appel blokjes.

Eet smakelijk!

Benieuwd naar het originele bericht? Klik hier.